/>
Bicara Bumbung
Fasa manusia
Selasa, Disember 18, 2018 | 10:08 PG | 0 comments
Buat pengetahuan semua (pembaca), aku baru je mengalami atau melepasi satu fasa which semua orang akan rasa sebenarnya. Evan bila borak dengan kawan-kawan ten rasa hek ehh ko pun rasa cemni gak??! Guess what happen--

Virus malas.

Ia sejenis malas yang menyerang bila kau rasa taknak buat apa-apa on that day and nak baringggg je rasa. You feel something in your heart and mind tapi indescribable.

Tu yang berlaku pada aku beberapa hari lepas.

Sakit sebenarnya.

Sangat.

Like seksa wehhh bila kau rasa cam tak ada mood nak buat kerja nak socialise nak buat everything lah. Just lying on the bed (hm aku takde bed kat sini kah) and pura-pura baca buku then tertidur yeahhhh.

Apa aku buat untuk overcome this problem?
MACAM MACAM SERIOUSSS. Ok takpe I can share with you guys. Don't worry okeh.

1. Baca Qur'an
2. Call ummi
3. Join kawan kalau dia ajak buat apape--like usrah and memasak
4. Kemas rumah
5. Hadap assignment but with no feeling
dan lain-lain

Hahaha tetiba rasa takde benda sangat pun dibuat. i think sebab takde perancangan lah tu yang jadi malas macam ni. Takpun sebab dah terlampau penat all over this week so rasa nak balas dendam semua kepenatan tu dengan tidak berbuat apa-apa.



And today... Alhamdulillah la feel the different. Me myself pun taktahu which one yang jadi turning point dia tapi what I get is;- manusia tu ada masa rajin ada masa malas. Waktu rajin engko stay up sampai kol 3 4 pagi pun tak ngantuk entah ubat kuat apa dalam badan. Tapi bila sampai masa malas pergh nak solat pun terasa payahnya.

I guess we all experienced that tehee. Bagi aku, layan jee perasaan tu tapi kita kena pandai cari jugak benda-benda bermnafaat yang boleh sirnakan perasaan. Sebab benda tu bukannya elok pun bela lama-lama.

It's okay to rest kejap.

Yang lawak en satu masa tu lepas dah penaat sangat bergerak kerja dalam Pilihan Raya Kampus, aku tertidur sampai tengahari tau a day after. Aku bangun pastu gi bilik sebelah then keluarkan air mata. Hahah. Cakap ngan deme yang aku macam sedih laa sebab tido lama-lama. Adoii kelakau.

Pesan seorang kakak ni bila aku mintak satu tips overcome malas,
FAHAM(/b>. Bila kita faham dan tahu BIG WHY kita dalam buat sesuatu benda, kita akan settle benda-benda lain. Orait noted kakak!

Dinner persatuan semalam.
Aku pakai lari tema.
Tapi hmm ada nampak saya ada masa untuk kisah?


Older Post | Newer Post





بسم الله الرحمن الرحيم

Selamat datang ke Bicara Bumbung kepunyaan NFatin Husna. Jemput baca entri mana yang suka. lepas tu, silalah tinggalkan jejak ya?


Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha